Så fungerar det

 

 

Kan jag lita på blanketterna?
Gratis eller betalblanketter?
Kortbetalning, banköverföring eller Swish
Hur får jag blanketten jag betalat för?
Jag har betalat men inte fått någon blankett??
GARANTI – pengarna tillbaka
Om det inte fungerar att betala med kort
Juridiska noter
Vilka personuppgifter sparar Blankettbanken?

 

 

PDF-blanketter

Blanketterna hämtas från vår server i s k PDF-format. Det behövs ett program som heter Adobe Reader för att kunna använda dem. Förmodligen har du redan det programmet på din dator, annars kan du klicka på länken här nedan och hämta det. Det är gratis.

De flesta blanketterna är interaktiva, dvs de kan fyllas i på skärmen för att sedan skrivas ut, i flera exemplar där det är aktuellt. Somliga (t ex reseräkningen och fakturablanketten) har även matematiska funktioner – summerar och multiplicerar, räknar ut moms etc.

De allra flesta blanketterna fungerar lika bra på laser- som på bläckstråleskrivare. Nästan alla är svartvita – undantag är några barnpyssel och inbjudningskort som gör sig bäst i färg.

PDF-formatet fungerar på alla plattformar, det spelar alltså ingen roll om du har Windows eller Mac eller Linux – blanketterna kommer att se ut och fungera exakt likadant.

Den ifyllda blanketten kan sparas på datorn.

Kan jag lita på blanketterna?

Alla våra juridiska blanketter, våra avtalsblanketter, våra kontrakt – alla är utformade i samarbete med juridisk expertis från Handelshögskolan i Göteborg. De uppfyller höga krav på juridisk korrekthet.

De flesta familjerättsblanketter innehåller också instruktioner för dess användande.

Gratis eller betalblanketter?

De flesta blanketterna på Blankettbanken är gratis. Men det kostar en del pengar att driva och utveckla en webbplats och att hålla hög kvalitet på produkten.

Vi tar 80 kronor för våra blanketter – i allmänhet är det då blanketter som handlar om pengar och som måste uppfylla höga krav på juridisk korrekthet. I sammanhang där korrekthet och kvalitet borde vara viktigare än 80 kronor.

Kortbetalning, direkt banköverföring eller Swish – Payson och Paypal

När det gäller kortbetalningar är det särskilt viktigt att det sköts av ett etablerat och välkänt företag. Därför anlitar vi Payson och Paypal till detta. Hos Payson finns numera också möjligheten att betala med Swish.
För att undvika nätbedrägerier och betalning med stulna kontokort använder betaltjänsterna en verifiering med antingen Mobil-ID eller inloggningsdosa. Ha alltså mobilen eller kortläsaren tillgänglig när du ska betala.

Garanti – pengarna tillbaka

Är du inte nöjd med en blankett du betalat för så hör av dig och berätta vad som var fel så får du pengarna tillbaka. Skriv då till info@www.blankettbanken.se. Detta måste dock göras inom tio dagar efter köpet.

OBS: En betald blankett levereras med e-mail. Det är därför mycket viktigt att du anger rätt e-mailadress. Dubbelkolla detta innan du går vidare med betalningen.

Hur får jag blanketten jag betalat för?

Direkt efter genomförd betalning kommer du till en sida där det finns en länk till filen/filerna. Dessutom får du ett mail med länkarna.Filerna är i pdf-format, vilket innebär att din dator måste vara utrustad med programmet Adobe Reader för att kunna öppna dem. Detta program finns förinstallerat i så gott som alla moderna datorer, men om du till äventyrs inte skulle ha programmet kan du hämta det kostnadsfritt om du klickar på länken här:

Jag har betalat men inte fått någon blankett??

Förmodligen har betalningen misslyckats på något sätt. Vanligast är att fel mailadress angetts. Eller så har det blivit något annat tekniskt fel. Maila oss så får du din blankett.

Om det inte fungerar att betala med kort

Det är en relativt omständlig process att betala med kort på internet. Det är lätt att missa nånting eller att en siffra blir fel. Prova igen. Maila gärna och berätta om det är problem med tjänsten.

Observera att det inte dras några pengar om inte hela betalningsproceduren är genomförd.

 


Juridisk not

Producenten frånsäger sig allt ansvar för eventuella juridiska tvister kring avtal som upprättats med formulär från denna webbplats, även om samtliga avtalsblanketter är granskade av juridisk expertis från Handelshögskolan i Göteborg.
Allt ansvar för avtalens utformning åligger alltså alltid undertecknarna.

Juridisk not 2

Blanketterna får inte läggas upp på annan server eller på annat sätt distribueras till tredje person, utan skriftligt tillstånd av producenten. Alla blanketter är copyright Blankettbanken.
Spridning av blanketter utan upphovsrättsinnehavarens uttryckliga tillstånd kommer att polisanmälas.

Är du intresserad av ett sådant tillstånd, och/eller anpassning av blanketterna till ditt företag, kontakta:
info@www.blankettbanken.se

Vilka personuppgifter sparar Blankettbanken.se?

Inga personupppgifter eller ip-adresser sparas på Blankettbanken. Denna webbplats placerar ett fåtal cookies för besökarstatistik och för att du inte ska behöva se cookie-medgivande varje gång. Personuppgiftsansvarig är Erik Eliasson.
I webbshopen, dit man kommer om man köper en blankett hos oss, sparas av nödvändighet fler uppgifter. Detta kan du läsa om under fliken Hantering av personuppgifter i webbshopen.

Comments are closed.