Tipsa någon:
| More
 

Förstasidan - Juridik/familjerätt - Hyra/hyra ut/köpa/sälja - Företag/förening - Almanackor - Spel & pyssel - Övrigt

 

Hyra / Hyra ut / Köpa / Sälja

Riktiga papper – om du ska köpa bostadsrätt, hyra/hyra ut lägenhet eller något annat.

 

NYTT! Hyreskontrakt för husbil.


 

Köpeavtal bostadsrätt - 30 kr
Det här köpekontraktet kan fyllas i på skärmen och sedan skrivas ut i flera exemplar för underskrift. En del goda råd, både för säljare och köpare, medföljer.
Utformad i samarbete med juridisk expertis på Handelshögskolan i Gbg.
Totalt 3 sidor.

Avtal Hantverkare - GRATIS
Här kan du hämta en pdf-version av Hantverkarformuläret 09. Ett klart och tydligt standardavtal mellan privatperson och hantverkare. Allmänna bestämmelser kring avtalet medföljer också.

Hyreskontrakt lägenhet - förstahandskontrakt - 30 kr
Du måste ha ett riktigt kontrakt när du ska hyra/hyra ut lägenhet. Den här blanketten kan fyllas i på skärmen för utskrift i flera exemplar för underskrift.
Utformad i samarbete med juridisk expertis på Handelshögskolan i Göteborg.
Totalt 4 sidor.

Hyreskontrakt lägenhet - Andrahandskontrakt - 30 kr
Det är viktigt att ha ett riktigt avtal när du ska hyra/hyra ut i andra hand. Här medföljer också inventarielista samt utdrag ur hyreslagen. Den här blanketten kan fyllas i på skärmen och sedan skrivas ut i flera exemplar för underskrift.
Utformad i samarbete med juridisk expertis på Handelshögskolan i Göteborg.

Totalt 4 sidor.

Borgensförbindelse - 30 kr
Det blir allt vanligare att hyresvärdar vill att någon går i borgen för att försäkra sig om att hyran och annat kommer in. Här finns ett ett formulär speciellt anpassat för borgensförbindelse i samband med bostadshyresavtal. Själva avtalet är på en sida och en sida är tydlig information om av vad ett borgensåtagande egentligen innebär.
Utformad i samarbete med juridisk expertis på Handelshögskolan i Göteborg.

Totalt 2 sidor.

Ansökan om medlemskap - bostadsrättsförening - GRATIS
En blankett där köpare av bostadsrätt ansöker om medlemskap i föreningen samtidigt som säljaren begär utträde.

Överlåtelse av bostadsrätt - GRATIS
Överlåtelsehandling ska upprättas i tre exemplar, till köpare, säljaren samt till föreningen. Inte att förväxla med köpeavtal/kontrakt.

Ansökan om andrahandsuthyrning - bostadsrätt - GRATIS
Ska du hyra ut din bostadsrätt i andra hand måste du ha styrelsens skriftliga godkännande.
Här är blanketten du behöver.

Ansökan om andrahandsuthyrning -hyreslägenhet - GRATIS
Ska du hyra ut din lägenhet i andra hand måste du ha hyresvärdens skriftliga godkännande.
Här är blanketten du behöver.

Avsägande av besittningsskydd - GRATIS
Här kan hyresvärd och hyresgäst komma överens om att Hyreslagens skydd för hyresgäster inte ska gälla.
Till exempel om du inte vill förlora ditt förstahandskontrakt när du hyr ut i mer än två år. Lagtext medföljer (sid 2).

Hyresavtal lokal - 30 kr
Att hyra eller hyra ut ett kontor, affärslokal el dyl. kräver ett riktigt avtal. Detta kontrakt innehåller bilagor för indexklausul, inventarieförteckning och beräkningsgrunder för förbrukning.
Kan fyllas i på skärmen och undertecknas efter utskrift. Totalt 5 sidor.

Allmänt hyresavtal - GRATIS
Kan användas när du ska hyra ut saker - en dator, en golvslip, en platt-tv etc.

Hyresavtal husbil - 30 kr
Vare sig du hyr ut din egen husbil privat eller som affärsrörelse – ett riktigt avtal skyddar din egendom. Detta avtal är anpassningsbart till olika situationer och innehåller dessutom kvittenser för deposition och hyra samt bilaga för dokumentering av befintliga skador.

Köpa/sälja bil - GRATIS
Det finns flera anledningar att använda sig av ett riktigt kontrakt när man säljer eller köper en begagnad bil. Det är ofta mycket pengar inblandade och med ett riktigt kontrakt minskar risken att göra en dålig affär, alternativt bli lurad.

Köpa/sälja motorcykel - GRATIS
Det finns flera anledningar att använda sig av ett riktigt kontrakt när man säljer eller köper en begagnad motorcykel. Det är ofta mycket pengar inblandade och med ett riktigt kontrakt minskar risken att göra en dålig affär, alternativt bli lurad.

Kvittens - GRATIS
När du köper saker av privatpersoner - se till att få ett kvitto på att du har betalat. Annars kan du bli lurad. Här kan du hämta kvittensblanketter.

Hyreskontrakt villa/hus - 30 kr
Ett riktigt kontrakt för hyra av hus för kortare eller längre perioder. Här medföljer också inventarielista samt utdrag ur hyreslagen. Den här blanketten kan fyllas i på skärmen och sedan skrivas ut i flera exemplar för underskrift. Utformad i samarbete med juridisk expertis på Handelshögskolan i Göteborg. Totalt 4 sidor.

Hyreskontrakt rumsuthyrning - 30 kr
Det är viktigt att ha ett riktigt avtal när du ska hyra/hyra ut rum. Här medföljer också inventarielista samt en del saker att tänka på. Den här blanketten kan fyllas i på skärmen och sedan skrivas ut i flera exemplar för underskrift. Totalt 3 sidor.

Hyresavtal fritidshus/stuga - 30 kr
När du ska hyra eller hyra ut semesterhus eller sommarstuga är det viktigt att ha ett klart och tydligt kontrakt. Det får du här. Den här blanketten kan fyllas i på skärmen och sedan skrivas ut i flera exemplar för underskrift. Utformad i samarbete med juridisk expertis på Handelshögskolan i Göteborg.
Totalt 3 sidor.

Hyresavtal fritidshus – på engelska - 30 kr
När du får utländska gäster är det ju bra med ett kontrakt de har en chans att begripa. Det här är alltså ett engelskspråkigt avtal utifrån svensk hyreslagstiftning och praxis (dvs en översättning och bearbetning av ovanstående avtal). Inventarielista, depositionskvitto samt översatt utdrag ur hyreslagen medföljer. Totalt 6 sidor.

Hyreskontrakt garage/garageplats - 30 kr
På begäran - ett ordentligt hyresavtal för uthyrning av garage och garageplats. Totalt 2 sidor.

Checklista flyttstädning - GRATIS
Med den här checklistan missar du absolut ingenting. Vare sig det är du som städar eller om du inspekterar.

 

 
So when Japanese watches replica watches began to hit the international market omega replica watches decades ago, they quickly began to rolex replica eclipse both the American and European omega replica sale watch markets because they panerai replica uk simply produced more consumer-focused desirable replica watches sale products. Fast forward to today, and most people havení»t really thought about these concepts rolex replica sale in a while. The values of Japanese consumer products have bled into competing nations who offer their own twist on the rolex replica uk Japanese business formula, but the Japanese still do it best.